Tuesday, July 3, 2012

KAD DISKAUN SISWA 1MALAYSIA (KDS1M) DILANCARKANKAD DISKAUN SISWA 1MALAYSIA (KDS1M) DILANCARKAN | Berita baik buat pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) awam dan swasta di negara ini untuk mengurangkan kos sara hidup kerana semalam, KAD DISKAUN SISWA 1MALAYSIA (KDS1M) DILANCARKAN |Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KDS1M) telah dilancarkan.

Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KDS1M) diwujudkan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dengan objektif untuk membantu mengurangkan kos sara hidup pelajar-pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) awam dan swasta seluruh negara.

KDS1M menawarkan diskaun antara 5 hingga 60 peratus bagi pembelian di 31 syarikat dan 14 koperasi yang menyertai program itu setakat ini. Antara sektor perniagaan yang terlibat ialah buku, alat tulis, pakaian, makanan dan minuman, produk IT, penginapan dan kesihatan.

KDS1M diberi secara percuma kepada pelajar-pelajar IPT warganegara Malaysia yang mengikuti pengajian jangka panjang yang tempoh masanya 1 tahun dan ke atas.

Diskaun yang ditawarkan adalah bagi pembelian barangan dan perkhidmatan terpilih, tertakluk kepada syarat-syarat yang ditetapkan oleh syarikat-syarikat yang mengambil bahagian.

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :

HUBUNGI KAMI

Bahagian Gerakan Kepenggunaan,
Kementerian Perdagangan Dalam Negeri,
Koperasi & Kepenggunaan
No. 13, Persiaran Perdana, Presint 2,
62623 Putrajaya, Malaysia

Tel : +603-8882 5972 / 5889 / 6181
Faks : +603-8882 5983
Emel : kds1m@kpdnkk.gov.my

Di bawah ialah senarai syarikat yang telah terlibat dalam KDS1M.

BUKU DAN ALAT TULIS

KELENGKAPAN SUKAN / PERALATAN / PAKAIAN

KLINIK KESIHATAN / OPTOMETRI / CERMIN MATA
MAKANAN DAN MINUMAN


Layari http://www.1pengguna.com/kds1m -untuk keterangan lanjut mengenai diskaun yg ditawarkan dan senarai syarikat - syarikat yg terlibat.

No comments:

Post a Comment